Relats per entendre

Relats per entendre els trastorns mentals és un llibre que va veure la llum el 29 de setembre de 2017.

És un llibre pensat perquè tots entenguem millor, alguns trastorns mentals a través de set relats. Els seus personatges, ens ajudaran a posar-nos a la seva pell i així entendre millor tot el que comporta un trastorn mental.

Perquè en tingueu un tastet, us regalo la Introducció.

Si el voleu obtenir ho podeu fer a les llibreries, on l’haureu d’encarregar i en 3 dies us el faran arribar, i per intenet en aquest lync que us facilito clicant a la foto del llibre.

Introducció

 

Si poguéssiu llegir amb els ulls tancats, us ho demanaria, perquè poguéssiu llegir aquest llibre des del cor, que es tal i com s’ha escrit.

Vaig començar a escriure’l perquè volia compartir els meus coneixements sobre psicologia, i ho volia fer d’una manera planera, animosa, divertida a vegades, i lleugera. Poc en sabem dels trastorns mentals,  acostumem a tenir por d’allò que no coneixem, i la por ens fa refusar les persones que els pateixen. Des de la societat que els dona una invalidesa del 100% apartant-los indirectament del mon laboral, fins a les persones que els rodegem i pensem que estan bojos. Voldria dir que el terme boig ha quedat antiquat. Voldria explicar que totes les persones som persones i tots tenim possibilitats de patir un trastorn mental algun cop a la nostra vida.

Es per això que em vaig llençar a escriure aquests relats, per ajudar-nos a entendre millor els trastorns mentals, per ajudar-nos a obrir el cor i acceptar aquelles persones que ben mirat no son tant diferents de nosaltres mateixes. Acostar-nos als trastorns sense paraules tècniques, sense la distancia que dona una bata blanca, sense por.

Per llegir be aquest llibre us recomano seguir-ne l’ordre, començar per la primera part. Son 7 relats que ens ajudaran a entendre l’autisme, l’esquizofrènia, la depressió, el trastorn bipolar, l’anorèxia, l’ansietat i el Trastorn Obsessiu Compulsiu. Al final de cada relat i amb lletra cursiva trobareu unes línies que donen una lleugera explicació del relat.

A la segona part trobareu una explicació que procura ser planera i senzilla per ajudar-vos a entendre encara millor cada trastorn.

Es un llibre adreçat als adults i joves. Però algun dels relats pot explicar-se als nens i nenes, amb la deguda interpretació i ajuda dels adults que els hi expliquin.

L’únic objectiu marcat mentre escrivia, va ser ajudar a donar a conèixer aquests trastorns i obrir un espai d’acceptació per a les persones que els pateixen. Per que no som gens diferents i en qualsevol moment, ells poden ser nosaltres i nosaltres podem ser ells.

 

No deixeu de buscar-nos a les xarxes socials!