Parlem de Trastorn Obsessiu Compulsiu

“...La cuina és encara més fascinant que el lavabo, els armaris estan pulcrament ordenats i tot està net com si fos nou, acabat de posar. Els gots són tots iguals, les tasses també, els coberts també. Res no desentona, però el que més li crida l’atenció és la nevera, ordenada alfabèticament amb caixes perquè res es desordeni i les caixes tenen el nom de tot el que hi va dintre.

Una idea fugaç s’instal·la al cap de la noia, és un psicòpata, recorda sèries de psicòpates assassins que són pulcrament ordenats i per això mai els enxampen. La seva imaginació vola massa, i s’obliga a tornar a l’habitació a mirar com dorm. En veure’l reprimeix les noves ganes de fugir, sembla un àngel, no creu que amb aquella cara fos capaç de matar ningú…”

Una noia es lleva en un pis que no és el seu després d’una nit boja, increïble, màgica, que no oblidarà mai. Però el que troba la fa inquietar una mica. La sinceritat serà clau per aquesta història.

El darrer dels relats per entendre els trastorns mentals, és una història d’amor, ens sorprendria quantes persones al nostre voltant han desenvolupat un trastorn obsessiu compulsiu. Com sempre la comprensió del trastorn, ens ajudarà en l’acceptació de les persones que el pateixen.

Per entendre-la millor a la segona part del llibre us parlo més concretament d’aquest trastorn.

“Normalment en algun moment de la malaltia la persona reconeix que té aquestes obsessions i compulsions i que són excessives i irracionals. Però no per reconèixer-les, són capaços de deixar de fer-les. Aquests actes suposen una pèrdua de temps i deteriorament en la persona que les té, interferint en la seva vida social, laboral i personal.”

Que farà aquesta noia? Marxarà corrents? Si ho vols saber, demà comença el Verkami, no ho dubtis ni un moment, sortirà un post on t’explicarà cada pas a realitzar per contribuir en aquest projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *